Sebastià Folch Rújula

Neix a Barcelona l'any 1928.

     Ja de ben patit li agradava dibuixar, solia agafar guix de la pared del pati i anava al terrat a fer dibuixos a les rajoles del terra.

    Quant tenia ....anys, la familia es traslladà a Lleida. Allà l'amo del pis en veure l'afició li va regalar, la que va ser la seva primera capsa de colors.

    Als 14 anys quan sortia d'escola, anava a l'acadèmia Martínez del Carrer del Pi, on va començar a pintar a l'oli.

     Als quinze anys, va voler anar a Llotja, no hi podia entrar, perque era massa jove però, l'insisténcia de la seva mare aconsegguí que li fessin una proba d'ingrés que va aprovar de sobres. L'any...sent l'alumne més jove del curs.Hi va estudiar durant 7 o 8 anys, sempre amb notes destacades. En acabar el primer any, va participar en un concurs de i guanyà el 1er. premi que va consistí en un viatge a Mallorca.

     Va fundar el grup Els Coloristes, junt amb Antoni Boronat, Ricard Rex, Josep Guiu, Roser Vicente, Emili Barris, Paco Molina i Damià Roig.

     La idea era formar la llar de l'artista de Sta. Coloma, on poder treballar, fer tertúlies, conferències d'art, etc., però com l'economia no anava massa bé, van decidir ajudar-se donat classes, de les quals va participar fins que és posar malalt, poc abans de morir.